Wersje kompatybilne
Gefüllte Vollkornbrötchen mit Gemüsesticks und Dip
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vollkornbrötchen
- 50 g Walnüsse, enthülst
- 350 g Wasser
-
20
g frische Hefe, zerkrümelt
lub 1 Päckchen Trockenhefe - 1 Prise Zucker
- 500 g Vollkornmehl
- 50 g Leinsamen
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 1 TL Salz
Dip
- 150 g Quark
- 50 g Avocado, in Stücken
- 20 g Honig
- 30 g Senf
- 150 g Feta, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
Fertigstellung
- 150 g Karotte, in Stifte geschnitten (5 cm)
- 150 g Gurken, in Stifte geschnitten (5 cm)
- 150 g Peperoni, rot, in Stifte geschnitten (5 cm)
- 150 g Peperoni, gelb, in Stifte geschnitten (5 cm)
- 150 g Stangensellerie, in Stifte geschnitten (5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1889.9 kJ / 451.7 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 16.8 g
- Sód
- 423.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatenrisotto mit Basilikum
30 min
Vollkornbrot mit Aufstrich und Poulet-Fleischbällchen
2 Std.
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce
1 godz. 15 min
Dinkel-Knäckebrot
2 Std.
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Knäckebrot
1 godz.
Varoma-Brötli
2j 15 menit
Jogurt-Brötli mit Sesam
1óra 30p
Schnelles Brot
1 godz. 15 min
Trenette mit Pesto
45 min
Pfirsich-Joghurt-Glace
20 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 min