Chłodnik z botwinki
TM6 TM5

Chłodnik z botwinki

3.7 (174 oceny)

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego
  • 1 pęczek botwiny, z dużymi buraczkami (patrz wskazówka)
  • 20 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 1 ogórek, ze skórką
  • 10 rzodkiewek
  • 500 g kefiru
    lub 500 g maślanki
  • 200 - 250 g jogurtu naturalnego (patrz wskazówka)
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
  • 6 jajek ugotowanych na twardo

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
734.4 kJ / 175.5 kcal
Białko
10.3 g
Węglowodany
9.6 g
Tłuszcz
11.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Błonnik
1.3 g
Sód
549.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy