![Cherry and peach loaf Cherry and peach loaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fae94606f6620e6255ea848c3c88692a/Derivates/84dc7f4cca7747c80ac2697fc9ef02c48def73f7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 200 g natural yoghurt
- 2 eggs
- 150 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 250 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
- 2 ripe peaches, stones removed, 1 cut into pieces (1 cm) and 1 thinly sliced
- 200 g fresh cherries, pitted
- 1 tbsp flaked almonds (optional)
- smooth apricot jam, softened to glaze
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.6 kJ / 313.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 119.6 mg
Alternatywne przepisy
Apricot Danish slice
40 Min
Lime sour cream bundt cake
50 Min
Grisons barley soup
1 Std. 15 Min
Yoghurt cake
1h 40min
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.
Edna's lemon curd tea cakes
30 Min
Artisan potato bread
2h 5 min
Jamaican style ginger cake
1h 20min
Cinnamon buns
3h 5min
Almond and pear tart
40 Min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10 min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min