Urządzenia i Akcesoria
Sourdough potato bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices
Składniki
Ingredients
-
potatoes peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)150 g
-
water plus extra to spray135 g
-
milk60 g
-
caster sugar1 tsp
-
baker's flour plus extra to dust400 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
egg1
-
extra virgin olive oil plus extra to grease20 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
252.7 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
750.1 kJ /
179.3 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Spiralized spicy pickled carrots
Brak ocen
Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)
50 min
Sourdough Baguettes
15 godz.
Venezia Bread
11 godz.
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
1 godz.
Spicy tuna dip
5 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min