Urządzenia i Akcesoria
Sourdough potato bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
12 slices
Składniki
Ingredients
-
potatoes peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)150 g
-
water plus extra to spray135 g
-
milk60 g
-
caster sugar1 tsp
-
baker's flour plus extra to dust400 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
egg1
-
extra virgin olive oil plus extra to grease20 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
252.7 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
750.1 kJ /
179.3 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brioche buns baked in a cast iron pot
2 godz.
Steamed mocha scrolls XXL
50 min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
ABC butter
30 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2 godz. 55 min
Lamington swiss roll
25 godz. 40 min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1 godz. 10 min
Mother sourdough starter
108 godz. 20 min
Sourdough pizza base
3 godz. 5 min