![Stone fruit galettes Stone fruit galettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92DB6C8E-7FFD-42EF-BBF6-A7DB5332542A/Derivates/B54C7522-D869-4844-829A-51E079015C2A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g hazelnuts, skins on
- 40 g rolled oats
- 150 g spelt flour, plus extra for dusting (see Tips)
- 100 g butter
- 1 egg
- 3 - 4 tsp water
- 3 - 4 stone fruit, cut into slices (e.g. plums, peaches, nectarines, apricots)
- apricot jam (warmed)
- natural yoghurt, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1398.8 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 146.8 mg
Alternatywne przepisy
Apple fritters
1 Std.
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51sa 35 dk
Boules d'amour (Coconut Snowballs)
1 Std.
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Honey crème caramels
25 godz. 55 min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2h 20 min
Mixed berry clafoutis
40 Min
Pear and chocolate frangipane
2h
Dutch baby pancake with fruit and yoghurt
35min
Ricotta and banana pancakes with honeycomb butter
1h 50min
Sour cream pastry
25 Min