Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g hazelnuts, skins on
- 40 g rolled oats
- 150 g spelt flour, plus extra for dusting (see Tips)
- 100 g butter
- 1 egg
- 3 - 4 tsp water
- 3 - 4 stone fruit, cut into slices (e.g. plums, peaches, nectarines, apricots)
- apricot jam (warmed)
- natural yoghurt, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1398.8 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 146.8 mg
Alternatywne przepisy
Fig and walnut ice cream
8 godz. 40 min
Far Breton with prunes
2h
Ginger bundt cake
1 Std.
Coffee date muffins
35 Min
Apple and date cake
1h 30min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Sweet potato cheesecake bars
2h
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9h 50min
Apple, pear and bay leaf cake
1 Std. 15 Min
Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt
1h 25 min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2 Std. 10 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h