Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana bread
- 150 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 350 g ripe bananas (approx. 4 bananas), cut into pieces
- 150 g soft dark brown sugar
- 2 eggs
- 170 g plain flour
- 30 g cornflour
- 2 tbsp black cocoa powder (see Tips)
- 2 pinches salt
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 100 g black tahini (see Tips)
- 2 tsp natural vanilla extract
- black sesame seeds, to sprinkle (optional)
Ricotta cream (optional)
- 20 g sugar
- 250 g smooth ricotta cheese
- 50 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1614.2 kJ / 385.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 215.1 mg
Alternatywne przepisy
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Gluten free Viennesse whirl mince pies
1h 45min
Matcha Nice Cream
35min
Black Tahini
20min
Black tahini
20min
Black rye bread
2h 35min
Berry and polenta porridge
20min
Kvass fermented beetroot salad
168 Std. 15 Min
Raw Walnut Brownies
1h 10min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Gluten free carrot and almond cake
2 Std. 30 Min