![Buttermilk loaf baked in a cast iron pot Buttermilk loaf baked in a cast iron pot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/809efac0c43f9ed6651e05526e1b71d8/Derivates/e457c38bed243f5fd458b5b7c14349a46dd3ffe5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g buttermilk
- 3 tsp dried instant yeast
- 20 g honey
- 70 g water, plus extra to spray
- 800 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 tsp sea salt
- oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1111.5 kJ / 265.7 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 394.9 mg
Alternatywne przepisy
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Spiced fruit loaf
2h 30min
Everyday sourdough loaf
4h 20min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Hot cross bun loaf
2h 40min
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Pizza in Bianco
1 godz. 20 min
Thermomumma white sandwich bread loaf
2 godz. 35 min
Edna's lemon curd teacake
40min
Artisan potato bread
2h 5min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1h 45min
Boston Bun
2h 45min