Urządzenia i Akcesoria
Panettone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 34 godz. 25 min
12 portions
Składniki
-
orange zest only, no white pith1
-
honey30 g
-
rum30 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
milk250 g
-
raisins80 g
-
mixed peel80 g
-
dried instant yeast1 tbsp
-
baker's flour470 g
-
sugar100 g
-
eggs2
-
bread improver (optional - see Tips)1 tsp
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
extra virgin olive oil to grease
-
egg yolks2
-
sea salt1 tsp
-
flaked almonds to sprinkle1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
186.9 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1393.8 kJ /
333.1 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
52.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
Pas d’évaluation
Pineapple Upside Down Cake
1h 15min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3h 10min
Focaccia
2h 5min
Polenta
25min
Apple cake
1h
Whipped egg whites
10min
Potato gnocchi
1h 15min
Spanish cheesecake (quesada pasiega)
45min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1h 45min
Café Au Lait (Caffè Latte)
30min
Three cheese pides
1h 40min