![Floating islands Floating islands](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A1934901-988B-455B-A4AF-534706AB1FAC/Derivates/3BDC9554-83E7-461F-9701-B7193870A983.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Créme anglaise
- 450 g full cream milk
- 6 egg yolks
- 70 g caster sugar
- 15 g vanilla sugar
Toffee syrup
- 40 g unsalted butter
- 65 g double cream
- 50 g brown sugar
White snow
- 30 g caster sugar
- 6 egg whites
- 1 pinch sea salt
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts, crushed, for garnishing or 30 g chocolate chips, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.1 kJ / 286.6 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 107 mg
Alternatywne przepisy
Mini carrot and almond cakes
1 Std. 25 Min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Kaiserschmarrn (sweet raisin pancake)
25 Min
Portuguese-style crème brûlée
25 Min
Cecina and goat's cheese croquettes
9 Std. 20 Min
Tiramisu
5h 20min
Crêpes
1hod. 15min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Grand Marnier® soufflé
1hod.
Floating islands
40min
Mixed Paella (Hestan Cue™) Metric
40min
Traditional crème brûlée
25 Std.