Urządzenia i Akcesoria
Floating islands
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
Créme anglaise
-
full cream milk450 g
-
egg yolks6
-
caster sugar70 g
-
vanilla sugar15 g
Toffee syrup
-
unsalted butter40 g
-
double cream65 g
-
brown sugar50 g
White snow
-
caster sugar30 g
-
egg whites6
-
sea salt1 pinch
-
shelled unsalted pistachio nuts (opcjonalnie) crushed, for garnishing or 30 g chocolate chips, for garnishing30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
107 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1204.1 kJ /
286.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Canadian Strawberry Shortcake
30 min
Light blue coloured eggs
Brak ocen
Speedy citrus layered cake
1 godz. 10 min
Mirror glaze cake
7 godz. 55 min
Apple Strudel
1 godz. 45 min
Amarena cherry ice cream
8 godz. 10 min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3 godz. 55 min
Pistachio cheesecakes with mango
2 godz. 30 min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Oysters Mignonette
5 min
Mango pudding
12 godz. 15 min
Caramelised onion jam gravy
2 godz. 5 min