Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Créme anglaise
- 450 g full cream milk
- 6 egg yolks
- 70 g caster sugar
- 15 g vanilla sugar
Toffee syrup
- 40 g unsalted butter
- 65 g double cream
- 50 g brown sugar
White snow
- 30 g caster sugar
- 6 egg whites
- 1 pinch sea salt
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts, crushed, for garnishing or 30 g chocolate chips, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.1 kJ / 286.6 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 107 mg
Alternatywne przepisy
Grand Marnier® soufflé
1h
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Spiced pear jam and chorizo
1 Std. 35 Min
Ukrainian dressed herrings
1h
Floating islands
40 Min
Mushroom and white wine cream sauce
30 min
Frangipane cake
1 godz. 45 min
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Berry Clafoutis (Anna) Metric
1 Std. 35 Min
Moscato panna cotta with pistachios
6 godz. 25 min
Frozen mojito cheesecake
24h 25min
Traditional crème brûlée
25 godz.