Urządzenia i Akcesoria
Floating islands
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
Créme anglaise
-
full cream milk450 g
-
egg yolks6
-
caster sugar70 g
-
vanilla sugar15 g
Toffee syrup
-
unsalted butter40 g
-
double cream65 g
-
brown sugar50 g
White snow
-
caster sugar30 g
-
egg whites6
-
sea salt1 pinch
-
shelled unsalted pistachio nuts (opcjonalnie) crushed, for garnishing or 30 g chocolate chips, for garnishing30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
107 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1204.1 kJ /
286.6 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frozen mojito cheesecake
24 godz. 25 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Rhubarb Vanilla Flan
Brak ocen
Macadamia and Parmesan biscuits
25 min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3 godz.
Saskatoon Berry Jam
35 min
Floating islands
40 min
Cherry tomatoes stuffed with goat's cheese and prosciutto
1 godz.
Gougères
55 min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14 godz. 15 min
Linzer torte
5 godz. 10 min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30 min