Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à Pizza
- 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour le saladier
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 5 g de charbon actif en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
-
400
g de farine de blé
lub 400 g de farine pour pizza - 1 c. à café de sel
- 250 g de tomates concassées en conserve
La garniture
- 50 gramme olive noire dénoyautée, de préférence de grande taille
- 250 g de mozzarella
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 3 brins de feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 664.9 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 84.3 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1075.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs mimosa aux yeux rouges
40min
Doigts de saucisse d'Halloween
1h
Spaghetti au cerveau sanglant
13u. 30min
Œufs enrobés de falafel avec sauce au yaourt
50min
Meringues fantômes
3 Std. 30 Min
Pain d'Halloween à la citrouille
3u. 15min
Cupcakes araignée
55min
Tarte au potiron d'Halloween
2h
Tarte aux légumes et pois chiches, salade fraîche
1h 5min
Punch d'horreur
20min
Pancakes aux petits pois
55min
Croque-monsieur chèvre et pesto de basilic
35min