Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- du sel
- du poivre moulu
- 1 dinde vidée et préparée (3,5 kg)
- 1 bouquet garni
- 6 gousses d'ail (dont 4 non-pelées)
- 75 g de beurre, coupé en dés
- 150 g de sirop d'érable
- 2 oignons, coupés en quatre
- 3 carottes, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1621 kJ / 385 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet au vin jaune cuit au Varoma
1h 25min
Mélange pour frites au four
55 min
Brochettes de poulet, sauce au kiwi
1 godz. 15 min
Poulet rôti farci
1h 50min
Pilons de poulet laqués à la mangue
55 min
Travers de porc à la mexicaine et salade pico de gallo
1 godz.
Travers de porc "spécial sauce"
1 godz. 40 min
Irish stew
3h 30min
Pappardelles au lapin et au pesto
1 godz.
Porc barbecue et épis de maïs
40min
Rôti de bœuf au Varoma, purée de betterave et pomme de terre
50min
Cocktail lait de poule
10 min