Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- du sel
- du poivre moulu
- 1 dinde vidée et préparée (3,5 kg)
- 1 bouquet garni
- 6 gousses d'ail (dont 4 non-pelées)
- 75 g de beurre, coupé en dés
- 150 g de sirop d'érable
- 2 oignons, coupés en quatre
- 3 carottes, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1621 kJ / 385 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet farci de Noël
2 Std. 20 Min
Brochettes kebab sauce aux pêches
25 Min
Bobotie (Gratin de bœuf)
50min
Poulet à l'huile de sésame, sauce de soja et vin de riz
45 min
Tarte Tatin à la banane flambée
1h 30min
Chapon rôti aux fruits secs
4h 55min
Rôti de porc farci à la pistache
1 Std. 25 Min
Poulet mesfioui
1 Std. 20 Min
Tajine de lapin aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Poulet à la jamaïcaine
1sa 40 dk
Poulet au vin jaune cuit au Varoma
1 Std. 25 Min
Pilons de poulet laqués à la mangue
55min