Riz au lait et compote de pruneaux

Riz au lait et compote de pruneaux

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Riz au lait
  • 1 gousse de vanille
  • ½ c. à café de sucre
  • 1 pincée de sel
  • 1000 g de lait
  • 220 g de riz, blanc, rond (pour dessert) (pour riz au lait)
Compote de pruneaux
  • 800 g de pruneaux frais ou congelés, décongelés, coupés en deux et dénoyautés
  • 60 g d'eau
  • 60 g de sucre gélifiant (2:1)
  • ¼ de c. à café de cannelle moulue (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 505.7 kcal / 2116 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 94.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 145.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...