Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel, selon les gouts
-
270
g de semoule de maïs rouge du Tessin, type "Rosso del Ticino", gros grains (temps de cuisson: 40 minutes)
lub 270 g de polenta, gros grains (temps de cuisson: 40 minutes)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 dk
Rösti bernois
40 dk
Risotto aux bolets et au brie
35 Min
Polenta et ragoût de champignons
45 Min
Polenta
1sa
Pain tessinois
1sa 50 dk
Tarte au vin cuit
45 Min
Cake tyrolien automnal
1sa 20 dk
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 dk
Milanais
3sa
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min