
Urządzenia i Akcesoria
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
30 kromek
Składniki
-
mąki żytniej razowej typu 1850-2000250 g
-
mąki pszennej razowej typu 1850-2000250 g
-
ciepłej wody480 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
siemienia lnianego40 g
-
pestek dyni40 g
-
ziaren słonecznika40 g
-
soli10 g
-
masło do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
84.5 kcal /
353.5 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
13.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
131.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb gryczany
1 godz. 35 min
Chleb z samopszy z sezamem
2 godz. 10 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb twarogowy z orzechami i ziarnami (niskowęglowodanowy)
1 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Szybki chleb orkiszowy
1 godz. 25 min
Chleb twarogowy z jajkami (niskowęglowodanowy)
1 godz.
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min