
Urządzenia i Akcesoria
Maślankowiec ze śliwkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Kruszonka
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki50 g
-
cukru50 g
-
mąki pszennej70 g
Ciasto
-
maślanki w temp. pokojowej250 g
-
oleju rzepakowego150 g
-
jajka3
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
mąki pszennej325 g
-
śliwek węgierek świeżych, bez pestek, przekrojonych na pół350 g
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)1 płaska łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
286.1 kcal /
1197.1 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
88.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 godz. 15 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 godz. 15 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.