Chleb pszenny z siemieniem lnianym

Chleb pszenny z siemieniem lnianym

4.9 3.7K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki

Składniki

  • 500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 500 g mąki pszennej
  • 30 g otrębów pszennych
  • 50 g płatków owsianych, górskich
  • 70 g siemienia lnianego
  • 60 g słonecznika łuskanego
  • 2 łyżeczki soli
  • masło do natłuszczenia formy
    olej kokosowy, do natłuszczenia formy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 131.1 kcal / 548.6 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 21.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 214.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...