Chleb pszenny z siemieniem lnianym
TM6 TM5

Chleb pszenny z siemieniem lnianym

4.9 ( 3.6K ocen )

Składniki

  • 500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 500 g mąki pszennej
  • 30 g otrębów pszennych
  • 50 g płatków owsianych, górskich
  • 70 g siemienia lnianego
  • 60 g słonecznika łuskanego
  • 2 łyżeczki soli
  • masło do natłuszczenia formy
    lub olej kokosowy do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
131.1 kcal / 548.6 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
21.7 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
214.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy