Chleb pszenny z siemieniem lnianym
TM6 TM5

Chleb pszenny z siemieniem lnianym

4.9 (3.5K ocen)

Składniki

  • 500 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 500 g mąki pszennej
  • 30 g otrębów pszennych
  • 50 g płatków owsianych, górskich
  • 70 g siemienia lnianego
  • 60 g słonecznika łuskanego
  • 2 łyżeczki soli
  • masło, do natłuszczenia formy
    lub olej kokosowy, do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
548.6 kJ / 131.1 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
21.7 g
Tłuszcz
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
2.8 g
Sód
214.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy