
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z gruszkami i kruszonką
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
1 jajko schłodzone
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
40 g cukru
-
1 czubata łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
500 g gruszek dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
100 g żurawiny, suszonej
-
1 łyżka cukru
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soku z cytryny
Kruszonka
-
150 g mąki pszennej
-
70 g brązowego cukru
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
25 g mleka
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
303.7 kcal /
1270.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
45.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
22.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska