Sernik kajmakowy na korzennym spodzie

Sernik kajmakowy na korzennym spodzie

4.7 3.4K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
12 porcji

Składniki

Korzenny spód
  • 250 g herbatników połamanych na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
  • 100 g cukru
  • 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 800 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 300 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
  • 4 jajka
  • 20 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
Polewa kajmakowa
  • 60 g orzechów pekan
    60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 250 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
  • 20 g mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 513 kcal / 2148 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 56.1 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...