
Urządzenia i Akcesoria
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
12 porcji
Składniki
Korzenny spód
-
250 g herbatników połamanych na kawałki
-
1 czubata łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
100 g cukru
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
800 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
300 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
-
4 jajka
-
20 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Polewa kajmakowa
-
60 g orzechów pekan
-
250 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
-
20 g mleka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
513 kcal /
2148 kJ
Białko
19.7 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
56.1 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska