Urządzenia i Akcesoria
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
12 porcji
Składniki
Korzenny spód
-
250 g herbatników połamanych na kawałki
-
1 czubata łyżeczka korzenna przyprawa do piernika
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
100 g cukru
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
800 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
300 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
-
4 jajka
-
20 g mąki pszennej
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Polewa kajmakowa
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek60 g orzechów pekan
-
250 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
-
20 g mleka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.7 g
Kalorie
2148 kJ /
513 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
56.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5h 50min
Limonkowy sernik na zimno
6h 45min
Sernik z ciastkami Oreo®
9h 30min
Sernik gianduia
11h
Sernik nowojorski
7h 50min
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2h 30min
Sernikobrownie z malinami
6h 40min
Sernik z żurawiną
10h
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10h 25min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11h 30min
Sernik crème brûlée
10h 15min