Urządzenia i Akcesoria
Cebulowe bułki z oregano
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g wody
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
3 łyżeczki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka cukru
-
2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
469 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
943.9 kJ /
225.6 kcal
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Słonecznikowe bagietki
1 Std. 10 Min
Chlebek hot dog do odrywania
1 Std. 30 Min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 Std. 35 Min
Chleb z serem i salami
1 Std. 50 Min
Bułki na piwie z cheddarem
3 Std. 15 Min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 Std. 45 Min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 Std. 45 Min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 Std. 55 Min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 Std. 30 Min
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min
Bułki wrocławskie
2 Std.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 Std. 30 Min