Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g wody
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 3 łyżeczki oregano, suszonego
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 943.9 kJ / 225.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 469 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12h 35 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 Std. 30 Min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 Std. 45 Min
Zielony chleb ze szpinakiem
2u. 45min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2h 55min
Chlebek piwny
1h 20min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2u. 45min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2u. 45min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 Std. 30 Min
Słonecznikowe bagietki
1 Std. 10 Min
Bułki śniadaniowe
1hod. 40min
Bułki wrocławskie
2 Std.