
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
Ciasto
- 400 g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 2 jajka
- 90 g oleju
- 1 łyżeczka soli
Masa
- 700 g cukinii, pokrojonej w 2-3 mm plastry
- 180 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oleju
- 200 g serka topionego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 100 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 6 jajek
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3611 kJ / 863 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 phút
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35min
Frittata cukiniowa
40 phút
Chłodnik
10 phút
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50 phút
Placki dyniowe z parmezanem
45 phút
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1h
Pasztet z cukinii
1h 45 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1h
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 phút
Tarta z dynią
1h 40min