
Wersje kompatybilne
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos miodowo-musztardowy
-
75
g musztardy francuskiej
lub musztardy (np. angielskiej) - 75 g miodu
- 1 łyżka białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
- 400 g wody
- 10 jajek
- 150 g chleba, pokrojonego na kawałki
- 400 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- olej, do smażenia (ok. 1,5 litra)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2h 50min
Babka mięsna
1u. 30min
Dip serowy z jalapeño i karczochami
1 godz.
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2h 25 min
Jajka po szkocku
1h 25min
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 Std. 20 Min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Kule serowe
1 godz.
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min