Wersje kompatybilne
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos miodowo-musztardowy
-
75
g musztardy francuskiej
lub musztardy (np. angielskiej) - 75 g miodu
- 1 łyżka białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
- 400 g wody
- 10 jajek
- 150 g chleba, pokrojonego na kawałki
- 400 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- olej, do smażenia (ok. 1,5 litra)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1h 30min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2h 30 min
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2u. 25min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Kule serowe
1h
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2h
Jajka po szkocku
1h 25 min
Banany smażone w cieście
40 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min