Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
TM6 TM5

Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym

4.5 (93 oceny)

Składniki

Sos miodowo-musztardowy

  • 75 g musztardy francuskiej
    lub musztardy (np. angielskiej)
  • 75 g miodu
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Jajka po szkocku

  • 400 g wody
  • 10 jajek
  • 150 g chleba, pokrojonego na kawałki
  • 400 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • olej, do smażenia (ok. 1,5 litra)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1054 kJ / 252 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
10.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy