![Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8E342F50-B334-4A9A-BDA1-2FD408B7DD6F/Derivates/FECECD62-A073-47FF-B27D-C8519E02419D.jpg)
Wersje kompatybilne
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos miodowo-musztardowy
-
75
g musztardy francuskiej
lub musztardy (np. angielskiej) - 75 g miodu
- 1 łyżka białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
- 400 g wody
- 10 jajek
- 150 g chleba, pokrojonego na kawałki
- 400 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- olej, do smażenia (ok. 1,5 litra)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 Std. 20 Min
Kluski z czerstwych bułek
35 Min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 Std. 15 Min
Sycylijskie arancini
2 Std. 50 Min
Wytrawne racuchy z grzybami
40min
Klopsiki ufo
1h
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 Std. 15 Min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 Min
Pizza Texas barbecue
1 Std. 40 Min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 Std. 40 Min