
Urządzenia i Akcesoria
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Sos miodowo-musztardowy
-
75 g musztardy francuskiej
-
75 g miodu
-
1 łyżka białego octu winnego
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
-
400 g wody
-
10 jajek
-
150 g chleba pokrojonego na kawałki
-
400 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
olej do smażenia (ok. 1,5 litra)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252 kcal /
1054 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska