
Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna kapusta z grochem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Namaczanie grochu
-
200 g grochu suchego, połówek
-
800 g wody
Kapusta z grochem
-
500 g kapusty kiszonej
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
170 - 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
10 g masła (patrz wskazówka)
-
30 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki kminku
-
3 szczypty soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
207.6 kcal /
868.5 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
29.2 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
643.8 mg