Wigilijna kapusta z grochem

Wigilijna kapusta z grochem

3.8 339 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

Namaczanie grochu
  • 200 g grochu suchego, połówek
  • 800 g wody
Kapusta z grochem
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 1000 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 170 - 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g masła (patrz wskazówka)
  • 30 g oleju rzepakowego
  • ½ łyżeczki kminku
  • 3 szczypty soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 207.6 kcal / 868.5 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 29.2 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 643.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...