Urządzenia i Akcesoria
Sos pieczeniowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g oleju
-
600 g karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
40 g czerwonego wina, wytrawnego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej½ - ¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ łyżeczki nasion kozieradki (opcjonalnie) mielonych
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego (opcjonalnie) muscovado
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
-
3 łyżeczki wody
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
782 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
909.6 kJ /
217.3 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gołąbki z ziemniakami i sosem pomidorowym
1 godz. 15 min
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 min
Potrawka z kurczaka z rosołu z pełnoziarnistymi kluskami na parze
50 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35 min
Zupa pieczarkowa i danie na Varomie
45 min
Kluski śląskie
30 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Sos pieczarkowy
40 min