
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oleju
- 600 g karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- 40 g czerwonego wina, wytrawnego
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ - ¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ łyżeczki kozieradki, mielonej
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego, muscovado (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
- 3 łyżeczki wody
- 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3638.3 kJ / 869 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 10 Min
Sos pomidorowy Aurora
20 Min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 45 Min
Sos śmietanowo-porowy
30 Min
Sos pieczarkowy
40 Min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3h 40min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 Min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 Min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2 Std. 10 Min
Sos czosnkowy
5 min