
Urządzenia i Akcesoria
Sos pieczeniowy
Składniki
-
oleju40 g
-
karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki600 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
wody400 g
-
czerwonego wina, wytrawnego40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ - ¾ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liście laurowe, suszone2
-
nasion kozieradki (opcjonalnie) mielonych½ łyżeczki
-
cukru trzcinowego (opcjonalnie) muscovado1 łyżeczka
-
lubczyku, suszonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody3 łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Gołąbki z ziemniakami i sosem pomidorowym
1 godz. 15 min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2 godz. 10 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
2 godz. 15 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Potrawka z kurczaka z ryżem (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min
Sos pieczarkowy
40 min