Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
5 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
wrząca woda ilość do zalania cebuli
-
150 g jabłka, kwaśnego bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
400 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
-
250 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
10 - 15 g białego octu winnego10 - 15 g octu jabłkowego
-
1 łyżka koperku, świeżego posiekanego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
750 g ziemniaków małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
114.6 mg
Białko
19 g
Kalorie
1552.8 kJ /
371.1 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 Std.
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie po japońsku
45 Min
Śledzie po wiejsku
25 Std. 10 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 Std. 45 Min
Hekele
2 Std. 40 Min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Śledzie w kożuchu
1 Std.