Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de fromage, type emmental ou comté, coupé en morceaux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux et un peu (ou huile de colza) pour le gaufrier
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- ½ c. à café de paprika doux
- 160 g d'eau
- 150 g de lait
- 90 g de chorizo, détaillé en petits dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2773 kJ / 664.3 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1141.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaufre raclette
1h 40min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Baguette farcie au chorizo
2h 15min
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
3h
Petites baguettes épi au chorizo
3 Std. 30 Min
Tarte croustillante au brie
50min
Croustillant Carambar et Chamallows
35min
Gaufre de pomme de terre, viande des Grisons et crème ciboulette
40min
Muffins courgette et saucisse farcis
40min
Baguettines lardons et emmental
1h 25min
Cake chorizo-courgette
45 min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min