Cassoulet toulousain

Cassoulet toulousain

4.1 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

La veille
  • 300 g de haricots blancs secs type tarbais
Le jour même
  • 100 g d'oignon coupé en deux et 1 petit oignon
  • 2 gousses d'ail
  • 50 g de graisse de canard
  • 1 clou de girofle
  • 130 g de carottes coupées en rondelles
  • 150 g de tomates coupées en morceaux
  • 200 g de jambon cru de pays, coupé en morceaux
  • 750 g d'eau
  • 6 pincées de poivre blanc moulu
  • 4 saucisses de Toulouse piquées à la fourchette
  • 1 saucisse (opcjonalnie) de couenne (voir "Variante(s)")
  • 4 manchons de canard confits
  • 1 ½ c. à café de sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1060.5 kcal / 4421.5 kJ
Białko 77.5 g
Tłuszcz 60.8 g
Węglowodany 42.5 g
Błonnik 16.5 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Sód 3210.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...