Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de haricots blancs secs, type tarbais
Le jour même
- 100 g d'oignon, coupé en deux et 1 petit oignon
- 2 gousses d'ail
- 50 g de graisse de canard
- 1 clou de girofle
- 130 g de carottes, coupées en rondelles
- 150 g de tomates, coupées en morceaux
- 200 g de jambon cru de pays, coupé en morceaux
- 750 g d'eau
- 6 pincées de poivre blanc moulu
- 4 saucisses de Toulouse, piquées à la fourchette
- 1 saucisse de couenne (voir "Variante(s)") (opcjonalnie)
- 4 manchons de canard confits
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4421.5 kJ / 1060.5 kcal
- Białko
- 77.5 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 60.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.3 g
- Błonnik
- 16.5 g
- Sód
- 3210.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit salé aux lentilles
1h 10min
Lasagne de blanquette
2u. 40min
Paupiettes de veau aux petits légumes
1h
Ragoût de veau aux poivrons rouges et aux pommes de terre
1h 45min
Chili Con Carne
30min
Mijoté de bœuf aux poivrons
3h 15 min
Ragoût d'agneau aux carottes et navets
2h 20min
Jambalaya de poulet
40min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 godz. 5 min
Bœuf bourguignon (mode cuisson lente)
12h
Filet mignon au chorizo et gratin dauphinois
1 godz. 5 min
Ragoût de poulet colombien
2h 20min