Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 400 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- huile d'olive, pour le saladier
Les garnitures (aux choix)
- sauce tomate
- crème fraîche
- fromages mixés (mozzarella, gruyère, gorgonzola, chèvre...)
- herbes aromatiques fraîches ou séchées (de Provence, romarin, origan, thym...)
- saumon fumé
- jambon ou jambon cru
- saucisses, en tranches
- légumes variés, grillés
- champignons frais
- poivrons
- oignons, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Minicocas tunisiennes
2h 15min
Pain pide (pain turc)
2 godz.
Pizza quatre fromages
1h 45min
Minipizzas ourson
3 godz. 15 min
Pains batbout marocains
1 godz.
Pide au bœuf et à la mozzarella
2hod. 50min
Batbout au fromage
30 min
Miniburgers aux steaks épicés
3h 45 min
Msemen
40min
Hamburgers
3 godz. 15 min
Miniburger mexicain, salsa pimentée à l'avocat
4 godz.
Miniquiches lorraines
55min