Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 400 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- huile d'olive, pour le saladier
Les garnitures (aux choix)
- sauce tomate
- crème fraîche
- fromages mixés (mozzarella, gruyère, gorgonzola, chèvre...)
- herbes aromatiques fraîches ou séchées (de Provence, romarin, origan, thym...)
- saumon fumé
- jambon ou jambon cru
- saucisses, en tranches
- légumes variés, grillés
- champignons frais
- poivrons
- oignons, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pizza tressée à la tomate jambon et mozza
1 Std. 55 Min
Minipizzas momie
2u. 45min
Miniquiches lorraines
55min
Buns jambon-fromage, carottes râpées aux pommes
3u. 50min
Mini-croque-monsieur béchamel-jambon
40min
Minipizzas ourson
3h 15min
Pizza quatre fromages
1u. 45min
Pizzas marinara
3h
Pain pide (pain turc)
2u.
Miniburger mexicain, salsa pimentée à l'avocat
4h
Miniburgers aux steaks épicés
3u. 45min
Boureks à la pomme de terre et viande hachée
1h 30 min