Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di radice di zenzero fresco,pelato, a fette (2 mm)
- 50 g di ghi, burro chiarificato (v. Consigli)
- 300 g di riso basmati, lavato
- 1 cucchiaino semi di cumino
- 2 cucchiaini di curcuma, secca, in polvere
- ½ cucchiaino di semi di senape neri
- 1 cucchiaino di curry in polvere
Verdure
- 1000 g di acqua
- 150 g di patate, a pasta gialla densa, a cubetti (2 cm)
- 100 g di carote, a fette (1 cm)
- 150 g di piselli surgelati
- 75 g di anacardi
- 50 g di uvetta sultanina
Salsa e finitura
- 100 g di yogurt naturale
- 1 cucchiaino di garam masala (v. Consigli)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di verdure e lenticchie rosse
35 min
Dal di lenticchie
35 min
Korma di verdure con anacardi
55 min
Dahl di lenticchie con spinaci
35 min
Curry di zucca
1 godz.
Curry di lenticchie
50 min
Hummus
10 dk
Insalata di verdure con marinata al lime
15 min
Curry indiano di verdure
1sa 10 dk
Curry di verdure
1 godz.
Zuppa di arance e zucca
35 min
Curry di cavolfiore e lenticchie
45min