Curry di pesce kerala

Curry di pesce kerala

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 140 g di cipolle tagliate in quattro
  • 80 g di olio vegetale
  • 20 g di radice di zenzero fresco pelato, a fette (2 mm)
  • 4 spicchi di aglio
  • 2 peperoncini verdi, freschi tagliati a metà, ev. privati dei semi
  • 2 capsule di cardamomo neri, leggermente schiacciati
  • 4 chiodi di garofano
  • 1 stecca di cannella
  • 1 cucchiaino di curcuma, secca, in polvere
  • 1 cucchiaino di farina di grano
  • 1 cucchiaino di sale
  • 600 g di filetti di pangasio freschi o surgelati, scongelati, senza pelle, a pezzi (3-4 cm)
  • 160 g di crema di cocco
  • 90 g di acqua
  • 25 g di succo di lime

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 417 kcal / 1743 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...