Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 220 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eigelb
Kartoffelfüllung und Fertigstellung
- 700 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend (siehe Tipp)
- 2 EL Öl
- 300 g Wasser
- 3 TL Salz
Béchamel und Fertigstellung
- 3 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 3 Zweige Thymian, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 5 g Weizenmehl Type 550
- 300 g Sahne
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
100
g Brie, in Stücken
lub 100 g Camembert, in Stücken - 3 Eier
- ½ TL Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1455 kJ / 348 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 874 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2h
Kichererbsen-Taler mit Kräuterquark und Tomatensalat
30 min
Linsen-Moussaka
2sa 30 dk
Knoblauchpolenta und Gemüsepappardelle mit Parmesandip
1h 30 min
Spinatpastete mit Ei
2sa 30 dk
Pastitsio
1h 30 min
Linsenfrikadellen
1h
Buntes Tomatengratin
1h 30 min
Kartoffel-Galette mit Schinken
1h 10 min
Kräuterkuchen
2h
Spinat-Feta-Lasagne
1h 15 min
Spanische Tortilla
45 min