Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 230 g Milch
- 130 g Mehl
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 25 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 - 2 EL Butterschmalz
- 150 g Rhabarber, in Würfeln (1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1876 kJ / 449 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 166 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2 godz. 15 min
Stollen-Butterkuchen
2 Std. 45 Min
Pflaumen-Zimt-Galette
1 godz. 20 min
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1hod. 30min
Elsbeths schnelle Schinken-Brokkoli-Torte
1 godz. 15 min
Kürbis-Kokos-Grießpudding
1 godz.
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40 min
Birnen-Bohnen-Speck-Gratin
1 godz.
Getrüffeltes Topinambur-Süppchen
35 Min
Zucchini-Käse-Pfannkuchen mit Dill-Knoblauch-Sauce
1 godz. 15 min
Rhabarber-Mengsel
50 Min
Winterpuffer
40 min