
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Quinoa
- 20 g Olivenöl
- 350 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 150 g Avocado in Würfeln (2 cm)
- 120 g getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
- 150 g Radieschen halbiert
- ½ Bund Basilikum abgezupft
- 6 Stängel Petersilie abgezupft
- 1 Zitrone, unbehandelt 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 2 TL Agavendicksaft
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¾ TL Chiliflocken, getrocknet
- 3 g Knoblauchsalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 177 kcal / 738 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 647 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuter-Schmand-Dip
10 min
Walnuss-Tomaten-Aufstrich
15 min
Paprika-Walnuss-Dip
5 min
Kräuter-Cashew-Brotaufstrich
8 godz. 10 min
Veganer Himbeer-Mandel-Kuchen
5 godz. 30 min
Pilz-Dip mit Sonnenblumenkernen
30 min
Feta-Oliven-Aufstrich
5 min
Vegane Aioli
120 godz.
Erbsen-Minz-Aufstrich
15 min
Linsennudeln mit Spinat-Feta-Sauce
45 min
Roter Ziegen-Streich
25 min
Brot ohne Mehl
1 godz. 45 min