Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Kürbiskerne
- 40 g Sonnenblumenkerne
- 20 g Leinsamen
- 500 g Kürbis, in Stücken (2-3 cm)
- 25 g Öl
- 1 gestr. TL Kräutersalz
- 500 g Wasser
- 500 g Blumenkohl, in kleinen Röschen
- 2 Staudensellerie-Stangen
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 50 g Cranberrys, getrocknet
- 1 Schalotte
- 4 - 5 Stängel Minze, abgezupft
- 4 - 5 Stängel Koriander
- ½ Bund glatte Petersilie, ohne Stiele
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 2 geh. TL Curry
- ¼ - ½ TL Chiliflocken, nach Geschmack
- 40 g Zitronensaft
- ¾ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1378 kJ / 329 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbis-Pastinaken-Salat
25min
Winterlicher Quinoasalat
40min
Blumenkohl-Kichererbsen-Salat
40min
Kürbis-Taboulé
10min
Linsensalat mit Camembert, Roter Bete und Weintrauben
1h 10min
Blumenkohl-Rotkohl-Salat
25min
Detox-Salat
10min
Green-Buddha-Salad mit Spargel
50 Min
Auberginen-Bulgur-Salat
1u. 30min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15min
Blumenkohl-"Taboulé"
10min
Rote-Bete-Salat mit Halloumi
15min