Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 300 g rote Linsen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 300 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 100 g Kürbiskerne
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 600 - 800 g Gemüse, zum Dippen (z.B. Paprika, Möhren, Sellerie), in langen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 243 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 10.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry-Nuss-Aufstrich
20 min
Kichererbsen-Frischkäse-Aufstrich
10min
Möhren-Tomaten-Aufstrich
20 min
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 min
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 min
Kichererbsenfladenbrot mit Curry-Gemüsedip
50 min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 分钟
Rote-Linsen-Dip
40 min
Kichererbsensalat
35 min
Rote-Linsen-Aufstrich
35 min
Blumenkohl-"Taboulé"
10min