![Polenta nera e fagioli Polenta nera e fagioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7397a9e094040df6fe75968d6b4937ab/Derivates/692abdfe3110b71fbdd3d2ccfc5004e3d42ddafc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 2350 g di acqua
- 150 g di fagioli neri secchi (vedere consigli)
- 170 g di farina di grano saraceno per polenta
- 30 g di chicchi di segale integrale
- 10 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Salsa alle acciughe
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di cipolla rossa a rondelle
- 35 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 5 g di prezzemolo fresco, tritato
- 10 g di aceto balsamico
Terminare la preparazione
- prezzemolo fresco, tritato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1674.5 kJ / 400.3 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 1041.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie in vasocottura
1 Std. 10 Min
Tisana all'anice e erba cedrina
15 dk
Focaccine nere
4sa
Macedonia sottovuoto
2 Std.
Insalata di uova in cestino di sfoglia
1sa
Cocktail alla frutta (TM6)
6min
Formaggio alle noci
20 Std. 30 Min
Crema di verdure e polpette di tacchino (TM6)
1sa
Ratatouille di verdure sottovuoto
1sa
Crema ai frutti rossi (TM6)
20min
Crema yogurt, mascarpone e limone (TM6)
10min
Focaccine all'origano
1h 30min