Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym

Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym

4.0 179 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
15 kawałków

Składniki

  • 100 g orzechów laskowych (patrz wskazówka)
  • 70 g chipsów bananowych, suszonych
  • 250 g bananów dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 25 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
  • 80 g mleka plus 2 łyżki do posmarowania
  • 50 g cukru plus 2-3 łyżki do posypania
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 szczypty soli
  • 200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 1 jajko

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 275.4 kcal / 1152.5 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 40.7 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 116.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...