Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
TM6 TM5

Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym

4.0 (169 ocen)

Składniki

  • 100 g orzechów laskowych (patrz wskazówka)
  • 70 g chipsów bananowych, suszonych
  • 250 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 25 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
  • 80 g mleka, plus 2 łyżki do posmarowania
  • 50 g cukru, plus 2-3 łyżki do posypania
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 szczypty soli
  • 200 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 1 jajko

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1152.5 kJ / 275.4 kcal
Białko
5.6 g
Węglowodany
40.7 g
Tłuszcz
9.8 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
3.1 g
Sód
116.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy