
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
15 kawałków
Składniki
-
orzechów laskowych (patrz wskazówka)100 g
-
chipsów bananowych, suszonych70 g
-
bananów dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy25 g
-
mleka plus 2 łyżki do posmarowania80 g
-
cukru plus 2-3 łyżki do posypania50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g
-
soli2 szczypty
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki200 g
-
jajko1
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
275.4 kcal /
1152.5 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
116.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wieniec adwentowy
1h 25min
Proteinowy sernik z jabłkami
1h
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3h 20min
Chlebek do odrywania z serem
1h 50min
Słodki chlebek bananowy
1h 50min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4h 30min
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6h 25min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Cytrynowy sernik japoński
1h 45min
Amerykański chlebek bananowy
1h 50min