Urządzenia i Akcesoria
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
15 kawałków
Składniki
-
100 g orzechów laskowych (patrz wskazówka)
-
70 g chipsów bananowych, suszonych
-
250 g bananów dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
25 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
-
80 g mleka plus 2 łyżki do posmarowania
-
50 g cukru plus 2-3 łyżki do posypania
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 szczypty soli
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
116.1 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1152.5 kJ /
275.4 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Chlebek jabłkowy
5 godz. 30 min
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 godz. 30 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 godz. 55 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min