Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di lattuga romana, lavata a striscioline
- 320 g di riso Carnaroli
- 70 g di vino bianco
- 740 g di acqua calda (non bollente)
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di sale - 20 g di burro
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 101.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 dk
Risotto zucchine e pancetta
35 dk
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 dk
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1sa 30 dk
Pasta radicchio e pancetta
30 Min
Spaghetti broccoli e noci
40 Min
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Risotto radicchio e pancetta
40 Min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 Min
Pasta verze e pancetta
40 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Risotto ai peperoni
40 Min