![Risotto alla lattuga Risotto alla lattuga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d49746e656f809adc9dd0f823ba96a9/Derivates/0b41609818c2c802fcd6ca9969b8f451027c930b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di lattuga romana, lavata a striscioline
- 320 g di riso Carnaroli
- 70 g di vino bianco
- 740 g di acqua calda (non bollente)
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di sale - 20 g di burro
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 101.4 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1 Std.
Tagliatelle al ragù (Bimby Friend)
1 Std.
Insalata di patate con vinaigrette alle erbe
45 Min
Spaghetti alla checca
40 Min
Pasta agretti e ricotta
45 Min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1 Std. 30 Min
Risotto alla sogliola e limone
45 Min
Pesto di lattuga
15 Min
Risotto ricotta e spinaci
30 Min
Zuppa frantoiana
45 Min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min