Risotto alla lattuga
TM6 TM5

Risotto alla lattuga

4.3 (7 ocen)

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di lattuga romana, lavata a striscioline
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 70 g di vino bianco
  • 740 g di acqua calda (non bollente)
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    lub 1 cucchiaino di sale
  • 20 g di burro
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1858 kJ / 444 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
65.4 g
Tłuszcz
16.6 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Błonnik
1.3 g
Sód
101.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy