![Treccine con semi di papavero Treccine con semi di papavero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cdc7777e-4e46-4a46-ad4f-add2752e3627/Derivates/cf80f271-fe66-44e2-9a5a-03006ca5ef35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g di acqua, fredda
- 1 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 0 forte (almeno W320)
Impasto
- 1650 g di acqua (di cui 150 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 360 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
-
10
g di malto in polvere
lub 10 g di miele - 10 g di burro
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- semi di papavero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 863 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane a fisarmonica con burro aromatizzato alle olive
2hod. 30min
Nfigghiulate Siciliane
3h 50min
Rosette di farro
17h 30min
Colomba
9 godz.
Baguette francese (TM6)
5 godz.
Pandoro TM6
15h 15min
Trecce dolci
4 godz.
Grissini Rubatà
2hod. 30min
Pane veneziano
18 godz. 30 min
Pai Bao (pane asiatico)
5 godz. 30 min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
Pizza napoletana
9 godz.