Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g di acqua, fredda
- 1 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 0 forte (almeno W320)
Impasto
- 1650 g di acqua (di cui 150 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 360 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
-
10
g di malto in polvere
lub 10 g di miele - 10 g di burro
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- semi di papavero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 863 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 Std.
Impasto per pizza di segale
2 godz. 10 min
Focaccia alle cipolle
2 godz. 40 min
Pane a fisarmonica con burro aromatizzato alle olive
2 Std. 30 Min
Pane rustico ripieno
29 Std.
Pane naan
3h 10min
Pani alla segale
2 godz. 40 min
Pane ai semi di girasole
22h
Focaccia al profumo di timo
1h 55min
Focaccia al carbone vegetale
4h 30min
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24h
Pizza barese ai pomodorini
2 godz.