![Pane di patate e noci Pane di patate e noci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4cea58e7-ac22-4ced-94e0-6356e32f10ed/Derivates/c2ff1b1e-464d-4ff8-b4eb-bedbd42d2c4d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 40 g di chicchi di segale
- 20 g di pangrattato
- 110 g di acqua
Lievitino
- 150 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 110 g di farina di segale
Patate
- 500 g di acqua
- 180 g di patata a pasta farinosa, con la buccia
Pane
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1600 g di acqua (di cui 100 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 1 forte (almeno W320) + q.b.
- 8 g di sale
- 70 g di gherigli di noci
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 9282 kJ / 2283 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 362 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 32.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Plumcake glassato alle patate dolci, zucchine e noci
50 мин.
Panini dolci alle noci
15h 30min
Panini con muesli
19h 30 min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3ч.
Pane al latticello
18 godz.
Pane in padella
18 godz.
Pane vodese con croce
13h 30 min
Pane ai semi di girasole
22h
Pane veneziano
18h 30min
Pane semplice
4h
Pane arabo
3h 30min