Gelato al dolce rustico abruzzese

Gelato al dolce rustico abruzzese

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
500 g

Składniki

  • 80 g di mandorle tostate non salate
  • 80 g di zucchero semolato
  • 250 g di panna (30-40% di grassi)
  • 250 g di latte intero
  • 1 fialetta di aroma di mandorla
  • 10 g di fruttosio
  • 3 g di agar agar
Gelatina all’arancia
  • 250 g di succo d'arancia filtrato
  • 10 g di zucchero semolato
  • 2 g di agar agar
  • ½ limone il succo spremuto fresco
Terminare la preparazione
  • 50 g di cioccolato fondente

Wartości odżywcze na 500 g

Kalorie 2320.2 kcal / 9707.8 kJ
Białko 36.3 g
Tłuszcz 165.9 g
Węglowodany 185.5 g
Błonnik 15.5 g
Tłuszcz nasycony 76.3 g
Sód 633.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...