![Gelato al parrozzo Gelato al parrozzo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/094d2ec81583cd0587e0e331c1c3b71e/Derivates/a443d9e4b75c0ee6908cddea085022746171bfd8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di mandorle tostate non salate
- 80 g di zucchero
- 250 g di panna (30-40% di grassi)
- 250 g di latte intero
- 1 fialetta di aroma di mandorla
- 10 g di fruttosio
- 3 g di agar agar
Gelatina all’arancia
- 250 g di succo d'arancia filtrato
- 10 g di zucchero
- 2 g di agar agar
- ½ limone, il succo spremuto fresco
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 9707.8 kJ / 2320.2 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 185.5 g
- Tłuszcz
- 165.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 76.3 g
- Błonnik
- 15.5 g
- Sód
- 633.5 mg
Alternatywne przepisy
Glassa al burro
10 Min
Toast al burro matcha
Brak ocen
Corona pasquale al sesamo
1 Std. 45 Min
Soufflé cioccolato e arancia
45min
Grissini
Brak ocen
Rotoli croccanti
9 Std. 30 Min
Baguette con ciccioli
5h
Lava cake al cioccolato con gelato al caffè
Brak ocen
Limonata alle fragole
1 Std. 15 Min
Linguine allo scoglio
40 Min
Barrette di frozen yogurt e fragole
6h 10min
Treccine allo yogurt
6h 30min