Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di mandorle tostate non salate
- 80 g di zucchero semolato
- 250 g di panna (30-40% di grassi)
- 250 g di latte intero
- 1 fialetta di aroma di mandorla
- 10 g di fruttosio
- 3 g di agar agar
Gelatina all’arancia
- 250 g di succo d'arancia filtrato
- 10 g di zucchero semolato
- 2 g di agar agar
- ½ limone, il succo spremuto fresco
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 9707.8 kJ / 2320.2 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 185.5 g
- Tłuszcz
- 165.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 76.3 g
- Błonnik
- 15.5 g
- Sód
- 633.5 mg
Alternatywne przepisy
Mandorle ricoperte cioccolato bianco e cocco
1h
Latte matcha al cocco e caramello
1 Std. 45 Min
Ghirlanda di Natale
4 godz.
Salsa di peperoni rossi (Ajvar)
1h
Salsa ai mirtilli rossi
30 Min
Crema di anacardi
15 Min
Virgin cocktail alla vaniglia chai
45min
Crostata ai pistacchi
4 godz.
Punch cannella, anice stellato e Vermouth
15 Min
Grissini ai semi di zucca e Parmigiano Reggiano
3h
Gelatine limone e zenzero
1 Std. 30 Min
Tisana menta, anice e limone
10 Min