![Panini di patate Panini di patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/357c1e90-78dd-4ff0-b050-910416559f2d/Derivates/cab0f3a04163f8ce5aee943b8fb4e6ec6463631a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 100 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
Cottura delle patate
- 500 g di acqua
- 180 g di patate a pasta farinosa, con la buccia, preferibilmente piccole (vedere consigli)
Pane
- 1800 g di acqua (di cui 300 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 80 g di farina di segale + q.b.
- 460 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
- 10 g di miele
- 15 g di burro
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 20 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 769 kJ / 188 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini croccanti
24h
Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle
4h
Buccellato
4h
Panini al cumino
16h 30 min
Pane veneziano
18h 30min
Pane morbido di farro
19h
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3ч.
Pizza romana con fiori di zucca e alici
24h
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min
Focaccia al profumo di timo
1 godz. 55 min
Impasto base per pane
1h
Pizza barese ai pomodorini
2h