![Cremoso al pistacchio Cremoso al pistacchio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f4bdb4f038aefc34b1518507a925ed2a/Derivates/7442dbc9a555e8837c8f43ef9f1e7e717695b886.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 g di gelatina in fogli
- acqua fredda q.b per l'ammollo della gelatina
- 250 g di panna fresca liquida
- 30 g di zucchero
- 1 tuorlo
- 60 g di pasta di pistacchio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5533 kJ / 1322 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 120.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 56.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 110.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20p
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2h
Cioccolata calda alla crema di whiskey
15 min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3 godz. 30 min
Pavlova ai frutti di bosco
5h 30min
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2h 30min
Semisfere al cioccolato con cuore di fragola
3 Std.
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 Std. 20 Min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7 godz. 30 min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 Std.
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2h 30min
Panna cotta con coulis di albicocche
6h 15min