Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1810 g di acqua (di cui 210 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 400 g di farina tipo 0 forte (W 300) + q.b.
- 8 g di sale
- 1 cucchiaino di malto in polvere
- 100 g di burro a pezzi
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- semi di sesamo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1610 kJ / 385 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18h 30min
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24h
Panini al cumino
16hod. 30min
Grissini al sesamo
2h 30min
Pai Bao (pane asiatico)
5h 30 min
Panini all'olio
3h 10 min.
Baguette francese (TM6)
5h
Filoncini di semola
4h
Ciabatte (di Luca Montersino)
14h 15 min
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4h
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.