![Panini sfogliati Panini sfogliati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/931be0d7-d71c-4641-a659-b4050f688fa9/Derivates/73fef5ac-4138-45cc-b95d-d27edd2ab203.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1810 g di acqua (di cui 210 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 400 g di farina tipo 0 forte (W 300) + q.b.
- 8 g di sale
- 1 cucchiaino di malto in polvere
- 100 g di burro a pezzi
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- semi di sesamo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1610 kJ / 385 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paninetti soffici allo yogurt
1h 50 min
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Cornetto di Matera
4 Std. 30 Min
Panettone TM6
10 Std. 30 Min
Rotoli croccanti
9 Std. 30 Min
Pane tartaruga
20 godz.
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21h
Panettone
6 Std. 30 Min
Pane semplice
4 Std.
Pane in cassetta semplice
19 Std.
Impasto base per pane
1 Std.