Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alla cannella
- 150 g di zucchero muscovado
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 10 g di cannella in polvere
- 150 g di strutto
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 10 g di estratto di vaniglia naturale
- 1 pizzico di sale
- 6 g di lievito in polvere per dolci
- burro q.b.
Glassa di zucchero
- 200 g di zucchero
- 1 albume (35 g)
- 4 - 5 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1406.2 kJ / 336.1 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 65.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni
2h
Meringhe natalizie
8h
Mattoni di pan di zenzero
2h 35min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Muffin cioccolato e cocco al Varoma
1h
Pan di Spagna panna e fragole
2h
Pasta frolla
1h 10min
Crostata al cioccolato con spaghetti di pere
1h 15min
Crostata morbida con tonno e misticanza
1h
Pan brioche alle castagne e cioccolato fondente
4 Std.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Rotolo al tiramisù
3h 30 min