![Panini al cumino Panini al cumino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0bcec37a-2781-4552-9b25-4d40dd9e0e1b/Derivates/05c59135-d253-42bb-9afe-458cf2515a3e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 110 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 80 g di farina di segale
Panini
- 1730 g di acqua (di cui 230 g fredda)
- 8 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
10
g di malto in polvere
lub 10 g di miele - 75 g di farina di segale + q.b.
- 350 g di farina tipo 2
- 2 - 3 cucchiaini di semi di cumino
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 939 kJ / 233 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Panini con muesli
19u. 30min
Baguette francese (TM6)
5 godz.
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Pane paesano
3 Std.
Pane di segale e erbe aromatiche
17h 30min
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21 godz.
Pane veneziano
18 godz. 30 min
Pane morbido di farro
19h
Panini della Val Venosta
15 Std. 30 Min
Impasto per pizza di segale
2 godz. 10 min
Pane semplice
4 godz.