Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
-
5
g di malto di orzo diastasico, in polvere
lub 1 cucchiaino di miele - 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina (forza W330) + q.b.
- 10 g di sale
- 5 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 923.5 kJ / 220.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 497.2 mg
Alternatywne przepisy
Pane all'acqua
4 Std.
Pizzette rosse
4 Std.
Panini semidolci
1 Std. 30 Min
Baguette francese (TM6)
5h
Pane tartaruga
20 godz.
Calzone fritto
5h
Pa Gialt (Pane giallo)
3 godz. 30 min
Focaccia alla curcuma
3 godz. 30 min
Focaccia a bastone
5h
Impasto base per pane
1h
Pandoro TM6
15h 15min
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min