Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mele insaporite
- 10 g di burro chiarificato
- 200 g di mela (tipo Granny Smith, Fuji, Pink Lady), sbucciate e a pezzi (3.5 cm)
- 15 g di zucchero
- ¼ - ½ cucchiaino di cannella in polvere (opcjonalnie)
Pre-impasto
- 100 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco
- 10 g di miele
- 100 g di farina manitoba
Impasto
- 180 g di farina manitoba + q.b.
- 80 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 uovo, albume e tuorlo separato
- 50 g di latte
- 15 g di latte in polvere
- 120 g di farina tipo 0
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 70 g di burro freddo, a pezzi
- granella di zucchero q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 717.3 kJ / 171.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 63.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
Focaccia morbida al cioccolato
5 Std. 30 Min
Trecce dolci
4h
Piccoli Babka (senza lattosio)
4h
Michetta (TM6)
6h 30min
Dessert all'avena con pop corn caramellati (senza uova)
1h 30min
Lingue croccanti
45min
Treccine allo yogurt
6h 30min
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4h
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
Panini morbidi dolci
1h 30min
Focaccia
6 Std.