Brioches ripiene alle mele

Brioches ripiene alle mele

4.9 17 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
16 pezzi

Składniki

Mele insaporite
  • di burro chiarificato
    10 g
  • di mela (tipo Granny Smith, Fuji, Pink Lady), sbucciate e a pezzi (3.5 cm)
    200 g
  • di zucchero
    15 g
  • di cannella in polvere (opcjonalnie)
    ¼ - ½ cucchiaino
Pre-impasto
  • di latte
    100 g
  • di lievito di birra fresco
    15 g
  • di miele
    10 g
  • di farina manitoba
    100 g
Impasto
  • di farina manitoba + q.b.
    180 g
  • di zucchero
    80 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    1
  • uovo albume e tuorlo separato
    1
  • di latte
    50 g
  • di latte in polvere
    15 g
  • di farina tipo 0
    120 g
  • tuorlo
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di burro freddo, a pezzi
    70 g
  • granella di zucchero q.b. per decorare

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 171.4 kcal / 717.3 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 63.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...