Brioches ripiene alle mele
TM6

Brioches ripiene alle mele

4.9 (14 ocen)

Składniki

Mele insaporite

  • 10 g di burro chiarificato
  • 200 g di mela (tipo Granny Smith, Fuji, Pink Lady), sbucciate e a pezzi (3.5 cm)
  • 15 g di zucchero
  • ¼ - ½ cucchiaino di cannella in polvere (opcjonalnie)

Pre-impasto

  • 100 g di latte
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 10 g di miele
  • 100 g di farina manitoba

Impasto

  • 180 g di farina manitoba + q.b.
  • 80 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 1 uovo, albume e tuorlo separato
  • 50 g di latte
  • 15 g di latte in polvere
  • 120 g di farina tipo 0
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
  • 70 g di burro freddo, a pezzi
  • granella di zucchero q.b. per decorare

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
717.3 kJ / 171.4 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
28.2 g
Tłuszcz
5.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
0.8 g
Sód
63.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy