Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 1 arancia, solo la scorza (senza la parte bianca)
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 4 uova
- 260 g di farina tipo 00 + q.b.
- 180 g di burro, molto morbido (in pomata) + q.b.
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 75 g di scorza di arancia candita a tocchetti
- 20 mandorle pelate
- 20 g di granella di zucchero
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1289.9 kJ / 308.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 90.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake al mascarpone
2 Std.
Plumcake al mandarino
1 godz.
Plumcake allo yogurt e mirtilli
2 Std.
Bussolà alla vicentina
1 godz.
Plumcake all'arancia
1 godz.
Torta soffice alle albicocche
1 godz.
Torta di mandorle e pistacchi
1 godz.
Muffin della nonna alle mele
45min
Plumcake al caffè
45min
Plumcake al cioccolato e pere
1 godz.
Torta soffice alle fragole
2 Std.
Ciambella ACE
1h 30min