Wersje kompatybilne
Gelato cioccolato e peperoncino con sciroppo al whiskey
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al cioccolato
- 150 g di zucchero
- 1 peperoncino secco piccante (vedere consigli)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao), a pezzi
- 8 tuorli d'uovo
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 620 g di latte intero, min. 3,2%
- ¼ di cucchiaino di sale
- 620 g di panna (min. 30% di grassi)
Sciroppo di whisky
- 120 g di Whisky (vedere consigli)
- 100 g di zucchero
- 20 g di acqua
- 30 g di sciroppo di acero (opcjonalnie)
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 146.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 godz. 15 min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato allo zabaione
10h 20 min
Coppetta al caffè
2h 15min
Gelato alla vaniglia
12h
Gelato alla vaniglia
12h
Gelato ai pinoli e caffè
8h 30min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato alla vaniglia
12h
Gelato al cioccolato e peperoncino (senza lattosio)
8 godz. 15 min
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10h 20 min
Gelato al ginseng
10h 30min