Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 0
- 200 g di farina tipo 00
- 1280 g di acqua
- 150 g di latte intero
- 7 g di lievito di birra fresco
- 50 g di burro a pezzi
- 70 g di zucchero
- 1 uovo
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 100 g di burro morbido a tocchetti + q.b.
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1022.9 kJ / 244.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 13.2 mg
Alternatywne przepisy
Baci di dama alle nocciole
2h 30min
Panettone TM6
10 Std. 30 Min
La colomba perfetta
7 Std.
Tortini mandorle e more
55min
Trecce dolci
4 Std.
Bignè craquelin
2h
Pandoro TM6
15h 15min
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30min
Cinnamon rolls
4 Std.
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Torta estasi
45 Min
Torta della nonna (TM6)
1h 30min